1. Hjem
  2. Strandrydding

 

Ingen kan kjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Jæren Friluftsråd organiserer strandrydding langs hele Jærkysten. Ryddeaksjon Jærkysten er en stor dugnadsbasert aksjon, der Jæren Friluftsråd koordinerer frivillige enkeltpersoner og grupper. Vi har søppelsekker, hansker og refleksvester til dere som ønsker å rydde, i tillegg til at vi henter strandsøppelet som blir ryddet. 

Så langt i 2019 har det vært over 50 dugnader langs jærkysten, og det er samlet inn nærmere 10 tonn med marint søppel. Dette ser vi et tydelig resultat av, da kysten oppleves som renere enn på lenge - Det er fordi det ryddes!   
Ønsker du å stille opp og rydde? Kontaktskjema her:  JA - vi vil rydde

Husk å ta hensyn til det rike fuglelivet langs Jærkysten. La hekkende fugl få være i fred! 

Sommeren 2017 ble det satt ut Miljøbokser der det alltid skal ligge søppelposer til strandrydding. Strandsøppelet kan du kaste i en av våre søppelkasser på stedet. Se lenke til venstre for mer informasjon om Miljøboksene. 

Hvis dere vil finne områder med mer marint avfall er det bare å tenke hvor det ikke går så mange turgåere. Der blir det ryddet mindre. Eller dere kan ta kontakt med oss i Jæren Friluftsråd, så kan vi hjelpe dere, både med utstyr, område, og henting av søppelet etterpå. 

Registrer gjerne ryddeaksjonen på Hold Norge Rent sin side. Der finner dere også mye informasjon om strandrydding og plast i havet. 

Kontaktinfo:
e-post: magnus.utsogn@jarenfri.no 
Tlf.: 51667170