1. Hjem
  2. Strandrydding

 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Jæren Friluftsråd organiserer strandrydding langs hele Jærkysten. Ryddeaksjon Jærkysten er en stor dugnadsbasert aksjon, der Jæren Friluftsråd koordinerer frivillig innsats. Vi har søppelsekker, hansker og refleksvester til dere som ønsker å rydde og henter strandsøppelet som blir samlet inn. Hvis dere vil finne områder med mer marint avfall er det bare å tenke hvor det ikke ferdes så mange turgåere. Ønsker du å bidra med en ryddeaksjon, se mer under "Ja vi vil rydde".

Husk å ta hensyn til det rike fuglelivet langs Jærkysten. La hekkende, næringsøkende og rastende fugl få være i fred! 

For tips om hvordan avholde en trygg og god ryddeaksjon, se sikkerhetsveileder og ryddeveileder fra Hold Norge Rent.

På 14 steder langs Jærkysten er det satt ut Miljøbokser hvor du kan plukke med deg en søppelposer til strandrydding. Strandsøppelet du rydder kan du kaste i en av våre søppelbeholdere på stedet.

20230206_125350.jpg

Vi setter også pris på om du registrer din ryddeaksjonen på Rydde og merker den med #JærenFriluftsrådTilskudd2023. Dermed vil andre kunne se din aksjon. Der finner dere også mye informasjon om strandrydding og plast i havet. 

Jæren Friluftsråd er også administrator for prosjektet Rydd i Tide, som er Handelens Miljøfond (plastposefondet) sitt nasjonale ryddeprogram. Les mer om det her.

Kontaktinfo:
e-post: arve.jaatun@jarenfri.no  
Tlf.: 47236013