1. Hjem
  2. Strandrydding

 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Jæren Friluftsråd organiserer strandrydding langs hele Jærkysten. Ryddeaksjon Jærkysten er en stor dugnadsbasert aksjon, der Jæren Friluftsråd koordinerer frivillige enkeltpersoner og grupper. Vi har søppelsekker, hansker og refleksvester til dere som ønsker å rydde, i tillegg til at vi henter strandsøppelet som blir ryddet. Ta kontakt dersom du har ryddet og trenger hjelp med å hentet avfallet, eller om du planlegger en dugnad. 

I ryddeåret 2021 ble det avholdt over 160 dugnader langs jærkysten, og det ble er samlet inn over30 tonn med marint søppel. Dette ser vi et tydelig resultat av, da kysten oppleves som renere enn på lenge - Det er fordi det ryddes!   
Ønsker du å stille opp og rydde? Kontaktskjema her:  JA - vi vil rydde

Husk å ta hensyn til det rike fuglelivet langs Jærkysten. La hekkende, næringsøkende og rastende fugl få være i fred! 

Sommeren 2017 ble det satt ut Miljøbokser der det alltid skal ligge søppelposer til strandrydding. Strandsøppelet du rydder kan du kaste i en av våre søppelkasser på stedet. Se lenke til venstre for mer informasjon om Miljøboksene. 

Hvis dere vil finne områder med mer marint avfall er det bare å tenke hvor det ikke går så mange turgåere. Der blir det ryddet mindre. Eller dere kan ta kontakt med oss i Jæren Friluftsråd, så kan vi hjelpe dere, både med utstyr, område, og henting av søppelet etterpå. 

Registrer ryddeaksjonen din på Rydde sin side for å dele aktiviteten med andre. Der finner dere også mye informasjon om strandrydding og plast i havet. 

Jæren Friluftsråd er også administrator for prosjektet Rydd Norge - Rogaland. Les mer om det her.

Kontaktinfo:
e-post: arve.jaatun@jarenfri.no  
Tlf.: 47236013