1. Hjem
  2. Senter
  3. Friluftshuset på Orre

 

Friluftshuset på Orre - sommeråpent hver dag (untatt lørdag) mellom kl 11-16.00 - er Jæren friluftsråd sitt informasjonssenter for friluftsliv og naturvern. I senteret er det en fast utstilling som gir opplysning om Jærstrendene landskapsvernområde og om hvilke muligheter du har til å drive et aktivt friluftsliv på Jæren.

Friluftshuset ble bygget i 1987 og utvidet i 1992. 16. desember 1999 brant senteret ned til grunnen, men ble bygget opp igjen i samme stil og gjenåpnet 16. mars 2002. Byggets arkitekt er Per Line. 

Friluftshuset er blitt et regionalt kultursenter med kunstutstillinger, konserter og arrangement av forskjelllige slag. Her er også temautstillinger om natur og friluftsliv og mediaprogrammer som kombinerer natur bilder, poesi og musikk.
I varmestua kan du spise din egen niste eller du kan kjøpe av det vertskapet byr på av hjemmebakt, is, kaffe og brus. Det er verken spise- eller kjøpeplikt her.

Friluftshuset er nå også en del av attraksjonene til Nasjonal turistveg Jæren

 Når Friluftshuset ikke er åpent for publikum kan det leies av organisasjoner, private eller bedrifter til lukkede arrangement. Inntektene går til drift av Friluftshuset se Utleie Friluftshuset  Fra 2019:  I helgene leier du fra fredag ettermiddag til og med lørdag. Bestillinger som er gjort før febr 19, går som avtalt.

Adkomst:
Kommer en nordfra på Rv. 510, tar en av sør for Bore kirke og vestover på Rv. 507. På toppen av bakken viser skilt til Borestranden. Skal en videre til Orre og Friluftshuset, forsetter en på Rv. 507 og tar av ved skiltanvisning. Kommer en sørfra på Rv. 44, tar en av ved Njærheim og følger Rv. 507 nordover til skiltanvisning.

 

Koordinater:
Latitude: 58 44'26.50"
Longitude: 5 31'2.80"