1. Hjem
 2. Kalender

Agenda

 • 26.06.2021 23:47 27.06.2021 00:30
  Flaggermusnatt ved Friluftshuset på Orre
  Jæren

  Sommer ved Jærkysten.jpg

  Gjennom Sommer ved Jærkysten har vi i Besøkssenter våtmark Jæren og Jæren friluftsråd gleden av å invitere til Flaggermusnatt: Nattevandring med flaggermus og nattsangere, ved Friluftshuset på Orre.
  Lørdag 26.juni har du muligheten til å oppleve dyrelivet om natta, da Besøkssenter våtmark Jæren, Jæren friluftsråd og Friluftshuset på Orre får besøk av Rogaland flaggermusgruppe. I Flaggermusnatt: Nattevandring med flaggermus og nattsangere, skal vi se på flyvende flaggermus med sterk lommelykt. Disse skriker når de flyr, men lyden kan ikke høres av mennesker. Et apparat, populært kalt Batdetektor, gjør det mulig å høre disse skapningene. Er vi heldige kan vi også høre på nattaktive fugler (nattsangere). Turen starter kl. 2300 og varer i ca. 1,5 time.
  Da nattevandringen inneholder deler med faglig innhold er aldersgrensen satt til 10 år. Ønsker du å ha med et yngre barn med særlig flaggermus-interesse på turen, ta kontakt med vår naturveileder Sigrid på mail: sigrid@bvj.no.
  Husk å ta med varme klær. Ta med støvler hvis det er fuktig i været. Ikke ta med lommelykt! Det tas forbehold mot regn og eventuelt kalde netter (under +8*C). Blir været dårlig erstatter vi vandringen med innendørs foredrag. Vi har plass til 30 deltakere på denne vandringen.  Påmelding se arrangement på FB - Besøksenter Våtmark Jæren 
 • 03.07.2021 23:00 04.07.2021 00:30
  Flaggermusnatt på Friluftsfyret Kvassheim
  Jæren

   

  Sommer ved Jærkysten.jpg

  Gjennom Sommer ved Jærkysten har vi i Besøkssenter våtmark Jæren og Jæren friluftsråd gleden av å invitere til Flaggermusnatt: Nattevandring med flaggermus og nattsangere, ved Friluftsfyret Kvassheim.
  Lørdag 3.juli har du muligheten til å oppleve dyrelivet om natta, da Besøkssenter våtmark Jæren, Jæren friluftsråd og Friluftsfyret Kvassheim får besøk av Rogaland flaggermusgruppe. I Flaggermusnatt: Nattevandring med flaggermus og nattsangere, skal vi se på flyvende flaggermus med sterk lommelykt. Disse skriker når de flyr, men lyden kan ikke høres av mennesker. Et apparat, populært kalt Batdetektor, gjør det mulig å høre disse skapningene. Er vi heldige kan vi også høre på nattaktive fugler (nattsangere). Turen starter kl. 2300 og varer i ca. 1,5 time.
  Da nattevandringen inneholder deler med faglig innhold er aldersgrensen satt til 10 år. Ønsker du å ha med et yngre barn med særlig flaggermus-interesse på turen, ta kontakt med vår naturveileder Sigrid på mail: sigrid@bvj.no.
  Husk å ta med varme klær. Ta med støvler hvis det er fuktig i været. Ikke ta med lommelykt! Det tas forbehold mot regn og eventuelt kalde netter (under +8*C). Blir været dårlig erstatter vi vandringen med innendørs foredrag. Vi har plass til 20 deltakere på denne vandringen.  Påmelding se arrangement Facebook - Besøksenter Våtmark Jæren