1. Hjem
  2. Årets Friluftsråd
Årets Friluftsråd - headerbilde

Jæren Friluftsråd ble på årsmøtet til Friluftsrådenes Landsforbund kåret til Årets friluftsråd 2020 for sitt arbeid med omforming av Kvassheim fyr til kystopplevelsessenter. «Det er et imponerende arbeid Jæren Friluftsråd har gjort med å sikre fyret til allmenn bruk og sett det i stand til et kystopplevelsessenter i samarbeid med Besøkssenter Våtmark Jæren, åpen dagsturhytte i helgene og overnattingsdel i den tidligere assistentboligen», sa styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund, Ane Mari Braut Nese under prisutdelingen. Det er nesten 20 års arbeid som nå er fullført. På veien har friluftsrådet tatt prinsipielle kamper for allmenn bruk av nedlagte fyrstasjoner og spillemidler til overnattingshytter langs kysten og i lavlandet, som hele frilufts-Norge nå nyter godt av. Prisen består av diplom og 10.000 kroner, men aller mest heder og ære.
Dette er en pris friluftsrådet setter stor pris på, og jeg som daglig leder er både stolt og takknemlig for den. Dette er gjort mulig ved 20 års tålmodig lag-arbeid.  Alle skal ha ros, først og fremst dyktige ansatte i Jæren Friluftsråd, styret med styreleder Henry Tendenes i spissen, samt offentlige og private bidragsytere og medlemskommunene, i alle disse 20 årene. Samarbeid med politikere, arkitekt og byggmester har vært givende og lærerikt. Nå står vi med ett flott senter som vi gleder oss til å utvikle gode tilbud i.
I tillegg til Jæren Friluftsråd var Midt-Agder Friluftsråd foreslått for sitt arbeid med mulighetsstudie Otra elvepark, Midt-Troms Friluftsråd for ti års arbeid med forum for folkehelse og friluftsliv, og Ishavskysten Friluftsråd for arbeid med Læring i friluft.

 

Øystein Dahle 
Daglig leder i Jæren Friluftsråd